כאשר יש חום אצל התינוק, לא רק הוא סובל אלא גם ההורים. תרופות להורדת חום הן אמנם לא פתרון אולטימטיבי אבל רצוי להכיר אותן ואת היתרונות של כל תרופה.
Emama

השוואה בין תרופות להורדת חום אצל תינוקות ופעוטות

זו תופעה שכולנו חווים אותה במהלך חיינו, אך אם במקרה שבו אנחנו סובלים מחום גבוה, ניקח את הדברים בצורה רגועה ולא נייחס לכך חשיבות עצומה, הרי שכאשר מדובר בתינוקות ופעוטות, הסיפור אחר לגמרי: אף אחד לא אוהב לראות תינוק בוכה, מה גם שתמיד נחשוב שהבעיה עבורו גדולה הרבה יותר.

ההנחה הזו נכונה ולא נכונה: מצד אחד, ברור שעבור תינוקות, כל מחלה באשר היא עשויה להיות מסוכנת יותר. גופם עדיין חלש ומפתח בשנים הראשונות את העמידות לאיומים השונים ולכן יש להתייחס אחרת לכל מקרה של פגיעה בבריאות וכדומה.

מצד שני, לא צריך להיכנס לחרדות ולפאניקה בכל מקרה של עליית חום. ההנחיות מדברות על טיפול והפנייה לרופא רק במקרה של חום אשר עולה על 39 מעלות, ולא לפני זה.

חשוב לזכור שהחום הוא מנגנון הגנה של הגוף, ויש להניח לו לפעול, כדי שיחזק את המערכת החיסונית, ילמד אותה להתמודד עם האיום ולחסל אותו ביעילות במקרה הבא.

מה אפשר לעשות כאשר יש לתינוק חום?

כאמור, אם מדובר בחום מתחת ל-39 מעלות, כל שצריך לעשות הוא לחכות שהתופעה תחלוף מעצמה, לאחר מספר ימים. אפשר לרחוץ את הפעוט במים פושרים, אך בוודאי שלא במים קרים (לא בריא גם למבוגרים, אגב) - מה שעשוי להביא לעליית החום אפילו יותר מאשר קודם לכן, בשל הרעד ו'מכת הקור' ממנה יסבול הפעוט.

אם המצב מחמיר, יש כאמור להגיע עם התינוק לרופא. אגב, עד גיל שלושה חודשים, כדאי לשקול זאת גם כאשר החום עולה מעל 38 מעלות. כאשר יגיע הפעוט לפגישה עם הרופא, זה יחליט מה לעשות - ולרוב יקבע כי עליו ליטול תרופות להורדת חום.

תרופות להורדת חום עבור תינוקות ופעוטות מגיעות לרוב בשתי גרסאות: סירופ (טיפות) ו'נרות' (פתילות).

בשתי הדרכים הללו, קל יותר להחדיר את התרופה לגופו של הפעוט, שבוודאי לא ישמח לעשות זאת בעצמו.

אילו תרופות להורדת חום אצל תינוקות ופעוטות קיימות היום?

ישנן היום שלל תרופות אשר מטלות בתופעת עליית החום אצל תינוקות ופעוטות, והחשוב ביותר לדעת הוא שהן מותאמות לשימוש של ילדים קטנים וכוללות הוראות מפורטות לגבי אופן צריכתן, המינון המומלץ לשימוש יעיל ועוד.

לכן, חשוב מאוד לקרוא לעומק את ההוראות ולהבין מה בדיוק דורשת כל תרופה.

אלו כמה מהמובילות בשוק כיום:

נובימול

נובימול

נקראות גם טפטיפות נובימול. מגיעות בטעמים שונים שילדים אוהבים, מה שיקל כמובן על לקיחתן. היתרון של נובימול הוא בכמות המעטה יחסית שיש ליטול בכל פעם - כרבע מהכמות שיש לתת לתינוק בצורת סירופ. בדקו בעלון השימוש לגבי הכמות המדויקת המתאימה לפעוט.
מחשבון נובימול

אקמולי

אקמולי

מהתרופות הוותיקות ביותר בשוק, אשר מגיעה בצורת סירופ או פתיליות. הסירופ מגיע עם מזרק למדידה מדויקת והפתיליות מגיעות בכמה גדלים, בהתאם לגילו של הילד. חשוב לבדוק זאת לפני השימוש.

אקמולי מבית טבע

נורופן

נורופן

תרופה אשר מתאימה לפעוטות מגיל שלושה חודשים ומסייעת להורדת חום במצבים שונים. כוללת גם מזרק מיוחד שמאפשר למדוד את התרופה מבלי ללכלך את הסביבה. גם כאן, חשוב לבדוק את ההוראות לפני השימוש.

ההנחיה לבדוק את הוראות התרופה לא ניתנת סתם כך. חשוב מאוד לעשות זאת, כדי שלא לתת לפעוט מינון נמוך או גבוה מידי. אל תזלזלו בעניין - הוא חשוב מאוד.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.