החופש הגדול נמשך חודשיים ובמהלכו הילדים הקטנים נמצאים בדרך כלל במקצת מהזמן במסגרות חלופיות כמו קייטנות, ואילו הילדים הגדולים בני עשר ומעלה נמצאים בדרך
Emama

התנהגות ילדים בחופש הגדול

החופש הגדול נמשך חודשיים ובמהלכו הילדים הקטנים נמצאים בדרך כלל במקצת מהזמן במסגרות חלופיות כמו קייטנות, ואילו הילדים הגדולים בני עשר ומעלה נמצאים בדרך כלל בחופשה ארוכה ודי קשה להם לתכנן את הזמן ללא מסגרת לעומת הימים הנורמטיביים של הלימודים לאורכה של השנה. לאור זאת ההורים חשים שינוי של התנהגות ילדים בחופש הגדול ולכן הם מחפשים דרכים שונות כדי להעסיק אותם ולשלב פעולות שונות ומגוונות למטרה זו.

איך ההורים אמורים להתכונן לחופש הגדול

שנת הלימודים חולפת מהר ולקראת סיומה, ההורים מתחילים בהיערכות המשפחתית לקראת החופש הגדול. ההורים מודעים לעובדה לאור ניסיון העבר בחופשים קודמים, שהם צריכים לקבוע לוח זמנים וכך למנוע מצבים של שינוי התנהגות ילדים בחופש הגדול.

ביצוע שיחה עם הילדים

בשלב ראשון כדאי לבצע סיעור מוחות עם הילדים כדי לשמוע מהם אילו בקשות יש להם, שהן ריאליות ומציאותיות ולא פנטזיות שקשה לממש אותם. לכל אחד מהילדים יש בדרך כלל כמה בקשות וההורים מרכזים הכול ובעזרתם הפעילה של הילדים הבוגרים הם מכינים טבלה הכוללת את כל הימים בחודשים יולי אוגוסט.

תכנון תוכניות לחופשה

אף על פי שמדובר בימי חופש חשוב להציב גבולות בחופש הגדול ולכן מרכזים את כל הבקשות ומתחילים לשבץ אותן במועדים השונים לאורך החודשיים האלו. יש פעילויות כמו לדוגמה סרט שהילדים ילכו עם אחד ההורים, הליכה לפסטיבל שמעניין רק את הגדולים תתבצע גם עם אחד ההורים וההורה השני יבצע במועד זה פעילות אחרת כמו הגעה ללונה פארק עם הילדים הקטנים יותר במשפחה.

בכל משפחה יש גם אילוצים כמו הגדרת התקציב עבור הפעילויות השונות בחופשה וגם מועדי החופשה מהעבודה של שני ההורים. לכן בימים הנורמטיביים מבצעים פעולות כמו נסיעה ברכבת לחיפה עם אחד ההורים, נסיעה ברכבל, ביקור במדעטק ועוד. ובימים שבהם שני ההורים בחופשה אפשר לצאת לטיולים מרוכזים שתוכננו מראש במיקומים שונים ברחבי הארץ או לחלופין מעבר לים וכך ליהנות מהתנהגות ילדים בחופש הגדול שהיא רגילה עד כמה שניתן.

הקפדה על שגרה

קיימת חשיבות רבה לנושא שגרה בחופש הגדול כיוון שללא השגרה קשה לילדים ביום יום. זו הסיבה שההורים מקפידים על כמה נושאים שהם אקוטיים כדי למנוע בעיות משמעת בחופש הגדול.

  • שעות שינה – כל ילד זקוק ל 8-7 שעות שינה בכל לילה כדי לשמור על בריאותו. זו הסיבה שההורים מקפידים שהם ילכו לישון בשעה קבועה וכך הם ישנו את כמות השעות שהיא הנכונה ביותר עבורם. כאשר יש להם חוסר בשעות שינה, הדבר מתבטא בעצבנות ובחוסר יכולת להסתדר עם האחים ועם בני משפחה אחרים.
  • שעות האכלה – סדר היום נשמר בקפידה, ארוחת בוקר לאחר הקימה, ארוחת צהרים בשעה קבועה כמו לדוגמה בשעה 14.00 וארוחת ערב כאשר חוזרים הביתה מפעילות אחר הצהרים בגן השעשועים או במגרש הכדורסל.
  • שעות משחק – הילדים חייבים להוציא בכל יום אנרגיה והדבר תורם רבות להתנהגות ילדים בחופש הגדול שהיא תקינה.
  • שעות מסכים – לילדים קשה להתנתק מהמסכים שהם המחשב, הסמארטפון והטלוויזיה. לכן ההורים מגבילים אותם עד שעה מסוימת, ולאחר מכן הם עוברים למשחקים אחרים.
  • מפגש חברים – הילדים רגילים לפגוש את החברים בכל יום בבית הספר ולכן חשוב שייפגשו גם בחופש הגדול, יבקרו זה את זה בביתם או ייפגשו במגרש למשחק כדורגל או לפעילות אחרת.

התנהגות ילדים בחופש הגדול שהיא נאותה תלויה בשגרת היום שלהם וכאשר יש להם משימות ולוח זמנים, הכול נראה טוב יותר.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.