חינוך ילדים לחשיבה ירוקה - איך עושים את זה? - מידע מפורט אודות חינוך ילדים לחשיבה ירוקה - איך עושים את זה?
Emama

חינוך ילדים לחשיבה ירוקה - איך עושים את זה?

מה זה אומר להיות ירוק? ׳ירוק׳ זה יותר מסתם צבע. זה אומר לנקוט בצעדים מיוחדים כדי להגן על הסביבה – המים, האדמה והאוויר. ולמה ׳ירוק׳? כי הצמחים הם ירוקים, ובלעדיהם כדור הארץ לא היה בית כל כך נפלא עבורנו.

ההחלטות שאנחנו מקבלים מדי יום משקפות את הערכים שלנו, כולל ההחלטה להפחית את הבזבוז ולחשוב ירוק. לא צריך להיות בוגרי תואר ראשון בלימודי קיימות כדי להיות מודעים לעובדה ששימוש במכשירים חוסכי אנרגיה ומיחזור חפצים הן פעולות שיפחיתו את טביעת הרגל הפחמנית שלנו.

כאשר חשוב לכם לנהל חיים ירוקים, אתם רוצים שגם הילדים שלכם ינהגו כמוכם. אחרי הכול ההרגלים והערכים שאתם מעבירים לדור הבא, יכולים להתגלות כבעלי השפעה גדולה יותר מאשר דרכי ההתנהגות שלכם.

לעזור לילדים לחשוב ירוק

איך בכלל מתחילים לעודד את הילדים לשמור על הסביבה? האמת היא שדי קל להפוך למשפחה ירוקה, לפחות יותר קל מכפי שאתם מדמיינים. הנה כמה טיפים שיוכלו לעזור לכם ללמד את הילדים ולטפח דור חדש של בני אדם בעלי חשיבה ירוקה

טיפ מס׳ 1: לתת דוגמה חיובית

אם אתם רוצים שהילדים שלכם יחשבו ירוק, עליכם להפגין מולם את החשיבה הירוקה שלכם. זה אומר לפעול באופן ירוק בהתמדה, גם אם אתם צריכים להחזיק בבקבוק הריק במשך שעה, או לעבור מאה פחי אשפה עד שתמצאו את פח המיחזור. זכרו: הילדים שלכם מחקים את הפעולות שלכם, אז וודאו שהפעולות הללו יהיו תמיד ירוקות.

טיפ מס׳ 3: לעודד את הילדים ללמוד יותר על הגנת הסביבה

הודות להתנהגות שלכם, סביר שהילדים שלכם יבינו את חשיבות השמירה על הסביבה, ויתחילו לחשוב ירוק. תוכלו לתמוך ברעיונות אלה על ידי ניצול הזדמנויות חינוכיות נוספות הקשורות לשמירה על הסביבה. למשל, ליצור קשר עם בית הספר של הילדים, כדי לברר אם הוא מפעיל תוכניות להגנת הסביבה. גם שמורת טבע או מקלט לחיות בר, הם משאבים מעולים שילמדו את הילדים על חיסכון באנרגיה והגנת הסביבה.

טיפ מ׳ 4: לבלות עם הילדים מחוץ לבית

כל שעה שאתם מבלים עם הילדים שלכם בחוץ, זה זמן שבו הם לא משחקים במשחקי וידאו ולא צופים בטלוויזיה או בכול מסך אחר. אבל מה שיותר חשוב זה הרעיון שכאשר הם יגדלו, הם יעריכו את העולם הטבעי שסביבם, וכנראה גם יחשבו באופן ביקורתי יותר על ההתנהגות שלהם בבית ובחוץ, ועל הדרכים בהן היא משפיעה על הסביבה הרחבה יותר.

טיפ מס׳ 5: כל טיפה חשובה

גשם שעתיד לרדת, הוא הזדמנות נהדרת לחנך את הילדים לחשיבה ירוקה. לפני שהגשם מתחיל, פזרו דלי או שניים בחוץ. כאשר הגשם ייפסק, תוכלו לבקש מהילדים להשקות את העציצים בבית במי הגשמים. הילדים יעריכו את העובדה שחשוב לכם לא לבזבז אפילו את מי הגשם.

טיפ מס׳ 6: ותרו על המכונית מדי פעם

קשה לוותר על המהירות והנוחות שמציעה לנו המכונית. עם זאת, הליכה, רכיבה על אופניים ונסיעה בתחבורה ציבורית, בכל פעם שזה אפשרי, יכולות להיות שימושיות מאוד בחינוך הילדים לחשיבה ירוקה תוך עידודם לחקור את הסביבה. ההתניידות ללא המכונית הפרטית, בין אם כדי לבצע שליחות או סתם לבילוי, היא דרך נפלאה להמחיש לילדים מהי התנהגות ירוקה.

טיפ מס׳ 7: להשתמש במיחזור ולעורר יצירתיות

אם הילדים שלכם כבר ממחזרים באופן פעיל, מה טוב! כנראה שהמשפחה שלכם כבר ירוקה. אם לא, תוכלו להניע את הילדים לחשיבה יצירתית על הדברים שהם ממחזרים, על ידי עידודם לחשוב על דרכים חדשות שבהן יוכלו להשתמש בפריטים הישנים האלה.

 

 

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.