סימני מתיחה הם מנת חלקה של כל אישה כמעט.
Emama

סימני מתיחה

תקופת ההריון של האישה כוללת בתוכה שינויים מרחיקי לכת עבור הגוף שלה, רבים מתוכם מלווים אותה גם לאחר שהלידה מתבצעת. חלק ניכר מאותם תסמינים יעבור עם הזמן, בעוד אחרים יישארו בעקשנות, ויפגעו בדימוי העצמי של האישה. סימני מתיחה נכנסים לתמונה בנקודה הזו בדיוק, והם מנת חלקה של כל אישה כמעט. אנחנו נתייחס כאן לסיבות המביאות לסימנים אלה, ולשאלת השאלות: האם ניתן לעשות משהו בנדון?

קווים לדמותם של סימני המתיחה

כשמדברים על סימני מתיחה, מתכוונים, בעיקרו של דבר, לקרעים של סיבי האליסטין, המהווים חלק מהעור. בהקשר שלנו, הדבר מתרחש עקב גדילתו של הרחם והעלייה במשקל, המהווים חלק משמעותי בכל הריון: הם מביאים, פשוטו כמשמעו, למתיחה של העור, עד למצב של אותם קרעים. משתנה נוסף התורם למורכבות הוא שהעור עצמו מאבד חלק ניכר בגמישות שלו במהך הלידה, כשהסיבות לכך הן הורמונליות.

סימני המתיחה מופיעים באזורים שונים בגוף האישה, ובעיקר בחזה, בישבן, בירכיים או בבטן, והמציאות העגומה לגביהם נוגעת לכך שהם לא ייעלמו לגמרי אף פעם. ברוב המקרים הגוון שלהם ידהה, והם יהפכו לבולטים פחות, אך לעולם העור לא יישאר חלק לחלוטין.

הפתרונות המוצעים: האם הם יעילים?

לא כל אישה תסבול מסימני מתיחה לאחר הלידה, כשהדעה הרווחת כיום היא שמדובר בתסמונת גנטית: יש נשים בעלות סבירות גבוהה הרבה יותר לעבור את השינויים האלה בעור מאשר חברותיהן. האם כאשר נשים אלה "עולות בגורל" ורואות את סימני המתיחה על גופן, הן יכולות להעלים אותם?

התשובה הפשוטה ביותר לשאלה זו היא "תלוי את מי שואלים". כיום, מוצעים לא מעט טיפולים שנועדו להתמודד עם סימני מתיחה, בין אם עקב לידה ובין אם כתוצאה מכל סיבה אחרת. בין השאר, המדובר כאן על תכשירים קוסמטיים מסוגים שונים, טיפולים כירורגיים למתיחת הבטן, טיפולים בקרני לייזר וקרני אור, הזרקת גז אוזון לעור ("אוזונתרפיה") – והרשימה עוד ארוכה.

מנגד, רופאים רבים מצביעים על כך שטיפולים אלה מוגבלים ביחס לסימני מתיחה מהסוג הזה, מאחר וגם הם לא יצליחו להעלים אותם לחלוטין. מכאן, שהיעילות של הטיפולים מוטלת בספק: יש נשים שיוכלו להישבע שהם סייעו להן להתמודד עם הבעיה, ולעומתן אחרות שמתייחסות לכך כאל בזבוז כספים משווע. מה שהופך את המצב למעניין יותר הוא שלא מעט נשים ורופאים סבורים היום שכל הנסיונות לטיפול בסימני המתיחה צריכים בכל לצאת מן התמונה.

כל הסיבות (לא) לטפל במתיחה

סימני מתיחה בעור, לאחר הלידה, נתפסים בעיני לא מעט נשים כפגם אסתטי. אלא שבמהלך השנים גברו מספר הנשים שטוענות כי יש להשלים על המצב, לא להיכנס לפאניקה כשסימני המתיחה מופיעים, ואפילו להתייחס אליהם בגאווה רבה. אחד הפרוייקטים המדוברים ביותר בשנים האחרונות, בהמשך לכך, היה זה של אתר "באבל", בו הוא קרא לנשים להתייחס לסימני המתיחה בגוף שלהן, שהורווחו ביושר, בגאווה מלאה, כשהם מושווים לפסים המופיעים על פרוות הנמר.

טענות אחרות כנגד הטיפולים מדברות על כך שבניגוד לתסמינים אחרים הנוגעים לתקופה שאחרי הלידה, סימני מתיחה נחשבים למשמעותיים פחות – בעיקר מכיוון שהם מהווים בעיה אסתטית, ולא בהכרח בריאותית.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.