הדבר החשוב ביותר בהפסקת הנקה, הוא לעשות זאת בהדרגה, גם כדי להקל על הגמילה של הילד וגם כדי להקל על ההשפעות הפיזיולוגיות של הפסקת ההנקה בגוף האישה
Emama

מדריך לגמילה מהנקה

הנקה היא פרוצדורה לא פשוטה, שיכולה להיות מאוד מעיקה ולהפריע לשגרת היום, אבל היא גם רגעים אינטימיים בין אם לתינוקה, ודרך נפלאה עבור האם להמשיך להזין ולהגן על ילדה גם כאשר הוא כבר מחוץ לבטנה. בסופו של דבר מגיע הרגע להפסיק את ההנקה, רגע לא פשוט עבור האם והילד גם יחד

(עדיין לא שם? בואי לקרא את כל הטיפים להנקה מוצלחת)

ישנם הורים שדוגלים בשיטת הפסקת היניקה כאשר הילד מוכן לכך – כשהילד רעב אך לא רוצה לינוק או אם הוא מאבד עניין ביניקה מהר מאוד או נראה משועמם וחסר סבלנות תוך כדי. הורים אחרים מחליטים מהו הזמן המתאים לדעתם ובוחרים להתחיל תהליך גמילה, גם אם הילד יכול היה להמשיך ולינוק עוד ועוד.

בשני המקרים, הדבר החשוב ביותר הוא לעשות זאת בהדרגה, גם כדי להקל על הגמילה של הילד וגם כדי להקל על ההשפעות הפיזיולוגיות של הפסקת ההנקה בגוף האישה. התחילו מהורדה של הנקה אחת מסדר היום, אחרי תקופה מסוימת להוריד עוד אחת וכך הלאה.

איך זה הולך לקרות בפועל

מתי להפסיק להניק את התינוק?קודם כל, הילד לא בהכרח יקבל את זה כל כך בקלות. הוא רגיל לינוק, הוא כנראה אוהב לינוק, וזה גם זמן איכות בלעדי ומיוחד שלו עם אמו. על האם להיות נחושה בהחלטה ולא להישבר גם כאשר התינוק מאוד רוצה, אחרת היא פשוט תגרום לו לבלבול.

מצד שני, גם עבור האם וגם עבור הילד כדאי למצוא דרך כלשהי להחליף את הזמן המיוחד שלהם יחד. אם עד היום התינוק ינק ארבע פעמים ביום, והחלטת להוריד פעם אחת, מצאי לה תחליף בדוגמת משחק משותף, סיפור לפני השינה או שיר ערש.

גם מהבחינה הפיזית הגמילה מהנקה אינה פשוטה. הגוף שלך רגיל לייצר כמות מסוימת של חלב, לפי הכמות שצרך התינוק עד כה, אבל עכשיו אין דורש לכל הכמות הזאת. התופעה המיידית היא גודש בחזה שעלול להביא עמו כאבים לא נעימים.

את החלב כדאי לשאוב, אך לא עד סופו כי אז הגוף יבין שצריכת החלב היא עדיין באותה הרמה כבעבר. כדאי לשאוב פשוט עד להקלה בכאב ובגודש, ולעצור שם. ישנן נשים שפונות לעזרה תרופתית של כדורים לייבוש חלב, אך אלו בדרך כלל מתאימים למי שמבקשת להפסיק את ייצור החלב ממש בסמוך ללידה.

הקשיים הרגשיים בגמילה מהנקה

דיברנו על אובדן הזמן האינטימי בין האם לתינוקה, אך מלבד זאת תהליך הגמילה מלווה פעמים רבות גם בהיסוסים רבים וברגשות אשמה מצד שני ההורים ובמיוחד מצד האם. רבים לא בטוחים אם הם עושים את הצעד הנכון ואם באמת הגיע הזמן, שאלות שהופכות קשות עוד יותר מול תחנוניו של התינוק להמשיך ולינוק.

אין פתרון קסמים במצבים אלו, ואין מועד מתאים להפסקת הנקה. הזמן המתאים עבורכם הוא זה שתרגישו כי הוא נכון. אין זה אומר שלא תצטרכו להתמודד עם קשיים והתנגדויות, אך גם אלו ייפסקו לאט לאט ובסוף התהליך תוכלו לברך על החלטתכם.

קריאה נוספת בנושא הנקה - מקורות חיצוניים

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.