ירידה בחשק המיני, בעיקר של האישה. למה זה קורה?
Emama

ירידה בחשק המיני

הרגע שבו מגיח התינוק המשותף שלכם לאוויר העולם ייחקק בזיכרון שלכם שנים, והוא אחת החוויות המשמעותיות בחיים שלכם. לאחר הלידה, אתם מנסים להתרגל למצב החדש, בתור הורים טריים, ושמים לב שאורח החיים שלכם משתנה בצורה משמעותית. אלא שיש היבט אחד שמפריע, ומאיים לערער על היחסים ביניכם: ירידה בחשק המיני, בעיקר של האישה. למה זה קורה? וכיצד תוכלו להחזיר את התשוקה ליחסים שלכם?

כל הסיבות המביאות לירידה בחשק

ירידה בחשק המיני לאחר הלידה, למרבה הצער, היא מצב נפוץ ביותר, שניתן למצוא לו לא מעט גורמים. הסיבה הראשונה היא, פשוטו כמשמעו, הצטברותה של עייפות, שמקשה מאד על החיים כמכלול, וגם על חיי המין. כאשר הלילות שלכם רחוקים מלכלול שינה חלקה, וכשהעייפות מצטברת, אחת ההקרבות העיקריות היא של היחסים האינטימיים שלכם. לכך יש, כמובן, להוסיף את העייפות הספציפית אצל האישה, פועל יוצא של ההנקה.

תסמינים גופניים נוספים מביאים לירידה בחשק המיני, באופן ישיר או עקיף. כידוע, לאחר הלידה הגוף הנשי רחוק מלהיות במיטבו, כשתלונות על כאבים בגב, דליפת שתן, חוסר שליטה על הסוגרים, בעיות בטחורים, הפרשות בנרתיק או גודש בשדיים עולות על ידי לא מעט נשים. אלה מקשים מאד על ההתנהלות לאחר ההריון, מה שמשפיע גם על חיי המין. זאת ועוד, עבור נשים מסוימות תסמינים אלה כרוכים במבוכה רבתי, שפוגעת בדימוי העצמי שלהן, ועקב כך גם ברצון שלהן לקיים יחסי מין.

ההיבט האחרון, שמשלים את המשוואה, הוא זה הנפשי יותר. לאחר הריון, נשים רבות (וגם גברים) חווים דיכאון, בעוד כמעט כל הורה טרי נאלץ להתמודד גם עם מתח ולחצים בסדר גודל עצום. הדבר מגביר מאד את הסיכויים לכך שהחשק לרגעים אינטימיים בחדר המיטות ירד.

ההתמודדות הנכונה עם המצב

ירידה בחשק המיני תאפיין כמעט כל אישה לאחר הלידה שלה: למעשה, ההמלצה של כל רופא היא להימנע מיחסי מין למשך תקופה של כשש שבועות לאחר הלידה, בעיקר על מנת לאפשרים לאיברים חיוניים, דוגמת הנרתיק או הרחם, להחלים ממנה. השינויים ההורמונליים של אזורים אלה בגוף האישה, והניוון הזמני של רירית הפות או הנרתיק, מביאים ליובש בהם, ולכאבים של ממש בעת קיומו של האקט האינטימי.

עבור חלק מהנשים, ניתן יהיה לחזור לתלם בתום תקופה זו, בעוד אחרות יאלצו להתמודד עם הבעיה גם חודשים ארוכים לאחר מכן. במצב הזה, מומלץ מאד שלא להניח שהחשק יחזור מעצמו, ולנסות לטפל בבעיה באופן יעיל. וכאן בדיוק נכנסים לתמונה הפתרונות השונים שיכולים להחזיר את החשק המיני.

הטיפולים שיפסיקו את הירידה

כיום, ידועות מספר דרכים באמצעותן ניתן לטפל בבעיה של ירידה בחשק המיני, בכלל ובדגש על התקופה שלאחר ההריון. הפיתרון הראשון נוגע ליחסים ביניכם, ההורים הטריים. עליכם להעניק אחד לשני את התמיכה לה בוודאי הוא רצוי, ולהבין כי למצב החדש יש אינספור היבטים חיוביים. הבעת רגשות, והבנה של הקשיים של הצד השני, הם מפתחות עיקריים בדרך לחזרה לחיים סוערים במיטה.

במידת הצורך, אפשר לשקול להעביר חלק מסוים במלאכת הטיפול וההשגחה על הילדים לבן משפחה, או אפילו למטפלת או לשמרטפית. צעד שכזה יעניק לכם מעט שקט, ואף יאפשר לכם למצוא מעט זמן לעצמכם. כאשר הסיבות לירידה רפואיות, בעיקרן (למשל, כאבים הנמשכים מעבר לתקופה שצוינה מעלה), מומלץ לעבור אבחון מקיף אצל רופא, ולראות האם בעזרת פתרון תרופתי ניתן להתמודד עם הקשיים.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.