שתיית מים אצל תינוקות - מידע מפורט אודות שתיית מים אצל תינוקות
Emama

שתיית מים אצל תינוקות

הרבה דיונים לאחרונה מוקדשים לחלב והתחליפים שלו, לביגוד נכון ולסוגיות של חיתולים חד-פעמיים נגד חיתולים רב-פעמיים - אבל מעט מדי תשומת לב מוקדשת לנושא חשוב מאוד: שתיית מים אצל תינוקות. הקפדה על שתייה נכונה של מים תבטיח כי לתינוק שלנו יהיה את כל מה שהוא צריך מבחינת נוזלים, אבל חשוב מאוד להתחשב בכמה שיקולים לפני שנותנים לתינוק שלנו לשתות.

מתי מתחילים עם מים אצל תינוקות?

תינוקות, כמו כל בני-האדם, זקוקים למים כדי להתקיים. אבל אנחנו לא רואים פעמים רבות אמהות יושבות ומשקות את התינוקות שלהם במים. מה הסיבה לכך? מים אצל תינוקות זה עניין שצריך להתחיל איתו רק בשלב מסוים. החשיפה לשתיית מים צריכה להיעשות אך ורק לאחר כחצי שנה שבמהלכה התינוק סופג את הנוזלים ההכרחיים לו רק דרך חלב אם (או תחליפי חלב אם).

ישנם כאלו המחמירים וטוענים כי אפילו מעט חשיפה למים עלולות להניע את התינוק להפסיק לצרוך חלב אם, וישנם כאלו המקלים וטוענים כי אפשר לחשוף את התינוק למים אפילו בגיל ארבעה חודשים על-מנת להרגיל אותו לצריכת הנוזל. אבל, כשיש ספק - אין ספק: הולכים אל הרופא המטפל בילד שלנו ושואלים אותו בנושא מים אצל תינוקות. ישנם הרבה שיקולים שייתכן שהמלצות כלליות אינן מתחשבות בהם.

איזה סוג מים אפשר לתת לתינוק שלנו?

אז איזה מים כדאי לילד שלנו לשתות? בריטה? תמי 4? ישר מהברז? מים מינראליים כמו נביעות או מי עדן? אלו סוגיות המעסיקות אנשים כך וגם כך, וכמובן שלכל אחד יש טענות סותרות על פי האינטרס שלו. כידוע לנו, מחקרים רפואיים רבים ממומנים על ידי בעלי אינטרסים (במיוחד כאלו אשר מתפרסמים בעיתון) ולכן כדאי לחשוב טוב לפני שאנחנו שומעים לעצתם.

יש לנו נטייה לחשוב שמים מינראליים הם הבטוחים ביותר עבור הילדים שלנו. בכל זאת, מדובר במוצר שאנחנו משלמים עליו יותר, ומה שעולה יותר איכותי יותר. לא כך? ובכן, אי אפשר לענות על כך חד-משמעית, אבל במקרה של בריאות הילדים שלנו, מים מינראליים אינם האופציה האופטימאלית. זאת משום שהם אינם מכילים פלואוריד, אותו חומר החשוב כל-כך לבריאות השיניים שלנו ושל תינוקות. לשיניים בריאות - חשוב שהילדים שלנו ייחשפו לחומר זה, אשר לא מצוי במים מינראליים.

אם לא מים מינראליים, אולי עדיין עדיף להשתמש באפשרות של מסנן מים אצל תינוקות? הרבה חברות ידגישו בפניכם את החשיבות של רכישת מתקני טיהור מים ביתיים כאשר יש לנו תינוק או ילד בבית, אבל מה שהם לא יגידו לכם זה שמים של מטהרי מים עלולים להכניס לילדים שלנו כמות גדולה מדי של נתרן, מה שלא מומלץ במיוחד. במקרה הזה כדאי לעשות בדיקות שיוודאו את כמות הנתרן במים ולהיוועץ עם הרופא המטפל של הילד.

הרבה מאיתנו נרתעים ממי ברז כפתרון של מים בשביל תינוקות. הבעיות הן רבות, והן כוללות מתכות שונות שמוצאות את דרכן אל הכוס שלנו, זיהומים שונים שאנחנו לא רוצים שהילדים שלנו ייחשפו אליהן, ושאר רעות שהמוח שלנו הוגה. אלא שמי הברז בישראל הם באיכות טובה מאוד ולא כדאי לשלול את האופציה הזאת על הסף, במיוחד כאשר הדאגה שלנו היא לכמות גבוהה של פלואוריד.

אז מה עושים?

קודם כל, נרגעים. אנשים שחיים במדינות עם איכות מים הרבה פחות טובה מאשר ישראל עדיין מצליחים להשקות את התינוקות שלהם במים מזינים. האידיאל הוא מים ממסנן, אבל כדאי לבדוק את כמות הנתרן, ולוודא שהמסנן אינו מוציא חומרים שדווקא היינו מעדיפים שהילדים שלנו לא ייחשפו אליהן. וכמובן - להיות תמיד ערים לחדשות.

הסימנים לפוליו שנמצאו בזמן האחרון, למשל, הצריכו תגובה מהירה של ההורים ומעבר לפתרונות מים אחרים - וכמובן, חיסון. כשזה נוגע לנושא של מים אצל תינוקות, כל עוד אנחנו ערים לקורה סביבנו, הילדים שלנו יהיו על קו הבריאות ויקבלו את הנוזלים שהם צריכים.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.