מדריך לפי שבוע – שבועות 36-37 - מידע מפורט אודות מדריך לפי שבוע – שבועות 36-37
Emama

מדריך לפי שבוע – שבועות 36-37

איך נראה העובר שלך השבוע?

מדריך לפי שבוע – שבועות 36-37

שבוע שלושים ושש

מה עובר עלייך – ברוכה הבאה לחודש האחרון של ההיריון שלך. יתכן שתמצאי שמאוד קשה למצוא תנוחה שנוחה לך. תנסי לישון על הצד עם כרית או שתיים בין הרגליים ואחת בגב. אם את מתקשה לישון, תנסי לשתות חלב חם, מרק עוף או תה צמחים. ואז, בדיוק כשאת עומדת להירדם... את צריכה שוב לקום לשירותים.

יתכן שתעשי את הבדיקה הפנימית הראשונה שלך כדי לבדוק אם צוואר הרחם שלך התרכך כבר, קטן, התרחב או אם ראשו של התינוק שלך מתחיל לשקוע לתוך אגן הירכיים שלך. זכרי שגם נשים שצוואר הרחם שלהן עדיין ארוך, עבה וסגור יכולות ללדת יום למחרת, ולהפך.

הרבה זוגות נהנים לקיים יחסי מין ממש עד סוף ההיריון. תרגישי חופשי ליהנות, כל עוד לא חווית דימום של הטרימסטר השלישי, השליה שלך גבוהה, והממברנות (קרומים) שלך שלמות (לא פגועות). מחקרים בעצם מראים שהפרוסטגלנדין (חומרים דמויי-הורמון המסייעים לוויסות פעולות גוף שונות) בזרע יכול לעזור להבשיל את צוואר הרחם שלך ויכול לגרום להתכווצויות להתחיל – כאשר התינוק שלך מוכן לצאת כמובן. וכמובן, אינטימיות עם בן הזוג שלך היא דרך מעולה לשמור על החיבור בניכם בזמן ששניכם מתכוננים למאורע המרגש.

מה עובר על התינוק – התינוק שלך שוקל כ- 2.3-2.5 קילוגרם ואורכו בערך 42-43 סנטימטרים. למרות שהתינוק שלך עולה מהר במשקל, יתכן שתבחיני בכך שהמשקל שלך מתחיל להתייצב. חלק מהנשים אפילו מורידות בין 453 גרם ל- 907 גרם במהלך החודש האחרון של ההיריון, לעומת נשים אחרות שממשיכות לעלות כ- 453 גרם בשבוע.

אכילה לשניים – אכילה מזינה אינה רק בשביל שהעובר יגדל כמו שצריך או בשביל לשמור על המשקל של האמא. למעשה, מחקרים מראים שתזונה טובה יכולה לעזור במניעת SIDS (תסמונת מוות בעריסה - תסמונת המתבטאת במוות פתאומי של תינוק בריא בעריסתו מסיבות בלתי ברורות), שמתרחשת לרוב בקרב תינוקות בין גיל חודשיים לגיל 4 חודשים ומשפיעה על כ- 5,000 תינוקות כל שנה. ישנם כמה גורמי סיכון שמעלים את מספר המקרים של תסמונת המוות בעריסה:

  • נשים אשר אוכלות בצורה גרועה במהלך ההיריון
  • נשים שמעשנות בזמן ההיריון
  • נשים שהשתמשו בהרואין (סם קשה) או בקוקאין (סם ממכר ביותר) במהלך ההיריון
  • נשים שלא עושות בדיקות שגרתיות תדירות

עובדת השבוע – מהי בדיוק בדיקת חוסר-לחץ? בדיקה זו מעריכה מהו מצבו הבריאותי של התינוק באמצעות מוניטור (מכשיר ניטור) עוברי חיצוני. הבדיקה נמשכת בין 20 דקות לשעה ובודקת את קצב הלב של העובר ואת תנועותיו. שמים שני מוניטורים קטנים על הבטן שלך, והמידע מועבר למערכת ניטור חיצונית. יתכן שהרופא שלך ימליץ לך לעשות בדיקת חוסר- לחץ אם חווית אחד מהבאים:

  • סוכרת היריון
  • לחץ דם גבוה
  • ירידה בתנועותיו של העובר או עלייה פתאומית בתנועותיו של העובר המלווה במעט תנועות.
  • היריון שנמשך לאחר התאריך המשוער של הלידה.

שבוע שלושים ושבע

מה עובר עלייך – למרות שאת עדיין במרחק של 3 שבועות מהתאריך המשוער שלך, אם התינוק שלך שוקל יותר מ- 2.5 קילוגרם ואת מסיימת את השבוע השלושים ושבע, התינוק שלך נחשב "מוכן". ברוב המקרים, שום דבר לא ייעשה כדי לעצור את הלידה ברגע שהיא מתחילה.

יתכן שאת כבר סופרת את הימים עד לתאריך המשוער הרשמי. זכרי שרק כ- 5% מהתינוקות נולדים בתאריך המשוער שלהם. אל תתני לעצמך להגיע למצב של אכזבה על ידי בנייה על "היום הקסום".

אם את בהיריון עם הילד הראשון שלך, יתכן שהתינוק שלך כבר שקע לתוך אגן הירכיים שלך. התהליך "המחייב" אצל אישה שכבר ילדה בעבר הינו תהליך שבדרך כלל נשמר ללידה. ה"התחייבות" האמיתית היא כאשר התינוק מתייצב בתנוחה שבה (בדרך כלל) הראש פונה כלפי מטה במיקום שהוא בערך אמצע אגן הירכיים.

מה עובר על התינוק – התינוק שלך מעלה כ- 14-28 גרם ביום וגדל מהר. רוב התינוקות שוקלים יותר מ- 2.6 קילוגרם בשלב הזה ויש להם מספיק מאגרי שומן שיכולים לשמור על יציבות הטמפרטורה שלהם בסביבה מחוץ לרחם.

אכילה לשניים – הנה דרך מרעננת להכניס את הפרות הל כך חשובים הללו לדיאטה שלך:

מילקשייק לימונדה ופטל

2 כוסות לימונדה

240 גרם פטל טרי (הפרי עצמו לא מיץ)

2 כוסות קרח

קישוט לבחירה – 3 פרוסות או חצאי פרוסות לימון

ערבבו את הקרח והלימונדה בבלנדר עד שהקרח מרוסק. הוסיפו את הפטל וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה. תמזגו לכוס וקשטו בפרוסות הלימון.

עובדת השבוע – אם את יולדת מחוץ לבית, כדאי לך לארוז את התיק הרבה לפני הציר הראשון. אמנם הרשימה הבאה אינה כוללת הכל, היא כן מזכירה את הדברים ההכרחיים שאותם את צריכה להביא איתך. זכרי שהשהייה שלך בבית החולים בדרך כלל קצרה, אז מומלץ לארוז מעט:

  • מצלמה
  • בגדים – כותונת לילה בשבילך, אם את רוצה. סט נוסף של בגדים בשבילך (כולל גרביים לשמירה על חום כפות הרגליים). תבחרי בגד רפוי לחזרה הביתה מכיוון שרוב הנשים יוצאות מבית החולים כאשר הן נראות כאילו הן בחודש הרביעי להיריון. אל תשכחי לארוז בגדים חדשים לוולד החדש.
  • חטיפים
  • טילנול (תרופה אמריקאית לשיכוך כאבים והורדת חום) – התייעצי עם הרופא שלך לפני נטילת תרופות.
  • תמרוקים – מברשת שיער, איפור ועוד.
  • חומר קריאה להעביר את הזמן.
  • מושב לרכב של התינוק

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.