מדריך לפי שבוע – שבועות 32-33 - מידע מפורט אודות מדריך לפי שבוע – שבועות 32-33
Emama

מדריך לפי שבוע – שבועות 32-33

איך נראה העובר שלך השבוע?

מדריך לפי שבוע – שבועות 32-33

שבוע שלושים ושניים

מה עובר עלייך – האם ההליכה שלך מתחילה לדמות לזו של ברווז? הורמון ההיריון, רלקסין, הוא האחראי להתרככות מפרקי האגן אשר גורמת לך ללכת אחרת פתאום. הבטן הגדולה שלך לא עוזרת להליכה האצילית שלך, דבר אשר יכול לשבש את היציבות שלך ולגרום למראה של שקע בגב. אם את רוצה להימנע מכאבי גב – עמדי ישר!

כנראה כבר הגעת לשלב שבו את משתוקקת לשנת לילה איכותית, ומציאת תנוחה נוחה עלולה להפוך למאבק מתמשך. אם בא לך לישון על הגב, או אף על הבטן, עשי זאת. נשים בהיריון צריכות לישון בכל תנוחה שנוחה להן. (כלל זה נכון כל עוד אינך נמצאת בהיריון עם רמת סיכון גבוהה להפלה.)

מה עובר על התינוק – אולי קשה לך להאמין, אך אורכו של התינוק שלך כעת הוא 38 סנטימטרים והוא שוקל כ- 1.7 קילוגרם. העלייה המהירה במשקל של החודשים האחרונים נבעה מצבירת כמות גדלה של מאגרי שומן ושרירים. התינוק שלך יכול להזיז את ראשו לצדדים, אך מכיוון שכעת התינוק תופס את רוב המקום שיש ברחם, כמות התנועה שלו תפחת לאט לאט.

אכילה לשניים – מאוד מומלץ לאכול בריא בזמן ההיריון, הנה מתכון מומלץ לסלט ברוקולי מעולה:

1 ברוקולי חתוך לפרחים קטנים

½ כוס צימוקים

¼ כוס גרעיני חמנייה לא מומלחים

½ כוס מיונז קל

¼ כוס סוכר

1 כף תמצית מיץ תפוחים

ערבבי את המיונז, הסוכר ותמצית התפוחים בקערה בינונית. הוסיפי לבלילה את פרחי הברוקולי וערבבי היטב. הוסיפי את הצימוקים וגרעיני החמנייה וערבבי היטב. הגישי קר.

עובדת השבוע – יתכן שנראה כאילו בכל הסרטים על היריון, ישנה סצנה שבה יורדים לאישה המים והיא מסמנת לבעלה ברוגע עם ראשה ואומרת "יקירי, הגיע הזמן ללכת לבית החולים." במציאות, קריעת הממברנות לפני הלידה (הגורמת לירידת המים) מתרחשת רק ב- 15% מהמקרים. סביר יותר שהמים שלך ירדו רק בזמן הצירים שלפני הלידה, בדרך כלל בין פתיחה (התרחבות צוואר הרחם) של 4 סנטימטרים לפתיחה של 7 סנטימטרים.

וגם אם המים שלך כן יורדים מוקדם, יתכן שתחווי טפטוף איטי. אם את שמה לב לעלייה בהפרשות או אם את מופתעת מהתקף פתאומי של אי-התאפקות, תלכי לרופא שלך מיד כדי שיבדוק אם יש אפשרות שהמים שלך ירדו. בדיקה פשוטה יכולה לבדוק אם מדובר במי שפיר או לא.

שבוע שלושים ושלוש

מה עובר עלייך – סוף סוף את נרדמת, רק בשביל להתעורר מהתכווצות שרירים ברגליים. אך אין צורך לסבול מכאבים כל לילה, הנה כמה רעיונות אשר יכולים להעלים התכווצויות שרירים:

  • פעילות גופנית עוזרת! צאי החוצה ועשי הליכה בזמן הפסקת הצהרים שלך.
  • אל תעמדי באותה תנוחה לאורך זמן ממושך.
  • הגדילי את כמות הסידן שאת צורכת באמצעות תוספי מזון.
  • כאשר את שוכבת, הקפידי על כך שרגלייך יהיו מעט מוגבהות.
  • אם את מרגישה שמתחילה התכווצות, כופפי את אצבעות הרגליים כלפי מעלה כדי להקל על ההתכווצות והשתמשי בידייך כדי להפעיל לחץ על השריר המתכווץ.

מה עובר על התינוק – התינוק שלך שוקל כ- 1.96 קילוגרם, ואורכו כ- 40 סנטימטרים. יתכן שתתחילי להרגיש תנועות קצביות בבטן עכשיו. משמעות הדבר עלולה להיות שהתינוק הקטן שלך סובל משיהוקים.

אכילה לשניים – דיאטה עשירה באשלגן ובסידן טובה מאוד גם לך וגם לתינוק, בנוסף דיאטה כזו יכולה לעזור להעלים התכווצויות שרירים, אשר לעיתים הופכות להיות מטרידות מאוד בטרימסטר האחרון של ההיריון. נסי את המאכלים הבאים כדי להגביר את צריכת האשלגן שלך:

  • בננות
  • אשכולית
  • תפוזים
  • שומשום
  • יוגורט
  • דג סלמון
  • גבינת קוטג'
  • שקדים
  • סרדינים
  • פולי סויה

עובדת השבוע – הרופא שלך יבדוק את הבטן שלך, ימשש אותה ויעדכן אותך לגבי הצגתו של התינוק שלך. אך מה המשמעות של זה בעצם? ההצגה של התינוק בעצם מתארת את התנוחה שבה נמצא התינוק. תינוקות בדרך כלל מתמקמים עם הראש כלפי מטה בשלב זה של ההיריון. בכ- 3% מההריונות, התינוק נשאר בתנוחה שבה הישבן שלו פונה כלפי מטה והם שיצאו ראשונים בזמן הלידה.

יתכן שימליצו לך על ניתוח קיסרי כאשר התינוק שלך נמצא עם הישבן והרגליים המופנים כלפי מטה ולא הראש. אמנם זה אפשרי ללדת בצורה טבעית, אך התייעצי עם הרופא שלך על הסיכונים האפשריים בלידה מסוג זה.

תינוקות בדרך כלל נכנסים לתנוחה שבה הראש מופנה כלפי מטה לקראת השבוע ה- 36 של ההיריון, אך ישנם תינוקות שעושים זאת מאוחר יותר. אם כרגע יש לך תינוק בתנוחה שבה הישבן מופנה כלפי מטה, את יכולה לנסות לעשות את התרגיל הבא כדי לעודד את התינוק שלך להתהפך:

שכבי על הגב והרימי את הישבן שלך בין 23 ל- 30 סנטימטרים מהרצפה בעזרת כרית קשיחה ותומכת. עשי את התרגיל הזה כ- 20 דקות, פעמיים או שלוש ביום. עדיף לעשות את התרגיל על בטן (יחסית) ריקה.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.