מדריך לפי שבוע – שבועות 26-27 - מידע מפורט אודות מדריך לפי שבוע – שבועות 26-27
Emama

מדריך לפי שבוע – שבועות 26-27

איך נראה העובר שלך השבוע?

מדריך לפי שבוע – שבועות 26-27

שבוע עשרים

שבוע עשרים ושש

מה עובר עלייך – ככל שהבטן שלך גדלה ותנועותיו של התינוק גוברות ונהיות חזקות יותר, את ודאי חושבת יותר ויותר על הלידה הקרבה לה. יתכן שתגלי שתוכניות לידה שהיו לך בתחילת ההיריון כבר לא כל כך מתאימות לך כעת. זה הזמן שבו הרבה נשים מתחילות לחשוב מחדש לגמרי על כל התוכניות ולתכנן מחדש לקראת הלידה. זכרי שכמעט ואין החלטה אחת שאת לא יכולה לשנות. יש נשים שהחליפו רופא, אפילו בשבועות האחרונים של ההיריון. זה מאוד חשוב להחליט החלטות שיהיו הכי טובות לך ולמשפחתך.

מה עובר על התינוק – התינוק שלך כנראה יהיה מאוד פעיל בין השבועות 24 עד 28 כל עוד מי השפיר וגודלו הקטן מאפשרים לו חופש תנועה. יתכן שתרגישי אותו קופץ כתגובה לרעשים חזקים, או שוכב ברוגע למשמע קולך. מחקרים מראים שהתינוק כבר יכול להגיב למגע. אורכו של התינוק שלך כ- 35 סנטימטרים והוא שוקל בין כ- 508 גרם לכ- 1 קילוגרם.

אכילה לשניים – בתפוחי אדמה יש יותר וויטמין C, סידן, ברזל, תיאמין (וויטמין 1B) וריבופלבין (וויטמין 2B) מאשר שיש בתפוח (הפרי). הנה מתכון למאפה מוקרם של תפוחי אדמה:

8-10 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

230 גרם גבינת שמנת דתל שומן

230 גרם שמנת לבישול דלת שומן

1/4-1/2 כוס חמאה מומסת

1/4 כוס בצל קצוץ

1 שן שום כתושה

2 כפיות מלח

מעט פפריקה

הרתיחי את תפוחי האדמה 30 דקות עד שיתרככו אך לא לגמרי. הוסיפי את תפוחי האדמה המבושלים לשאר המצרכים, חוץ מהפפריקה. ערבבי עד לקבל עיסה חלקה ומעורבבת היטב. העבירי את הבלילה לכלי חסין לחום משומן קלות. פזרי פפריקה מלמעלה. הוציאי מהמקרר 15 דקות לפני האפייה. אפי לא מכוסה בחום של 200 מעלות למשך 30 דקות.

עובדת השבוע – לאחר שהתינוק שלך נולד, כנראה יעבור קצת זמן לפני שתוכלי לצאת לנופש. כנראה שגם טיסות לא יבואו בחשבון אחרי רק כמה שבועות. הרבה רופאים לא ממליצים לטוס אחרי החודש השביעי מכיוון שיש סיכוי שתלדי רחוק מהבית ומיחידת טיפול נמרץ ביילודים. כדי להיות על הצד הבטוח, דברי עם הרופא שלך לפני שאת מתכננת לטוס בטרימסטר האחרון שלך.

הנה כמה עצות לטיסה בטוחה ונוחה יותר:

  • תאכלי ארוחות קטנות אך תדירות דלות בשומן. היריון יכול להחמיר הרגשת בחילה או סחרחורת שנגרמת מתזוזה.
  • לכי לשירותים לפני העלייה למטוס – רק למקרה שבו תתבקשי להישאר במושבך.
  • חגרי את חגורת הבטיחות מתחת לבטן.
  • שתי הרבה נוזלים. טיסה יכולה לגרום להתייבשות שעלול לגרום להתכווצויות.

שבוע עשרים ושבע

מה עובר עלייך – יתכן שבאמצע שאת מתעתשת, דבר נורא מביך קורה – יוצא לך מעט שתן. חוסר איפוק זה מצב מאוד שכיח אצל נשים בהיריון, השתן יכול לצאת כשמשתעלים, צוחקים, מתעמלים, משנים תנוחה, רצים לתפוס את האוטובוס או אחרי הילדים. כתוצאה מהשפעתם של הורמונים, וגם בגלל דחיסתה של שלפוחית השתן על ידי התינוק הגדל, יתכן שתפתחי את הסימפטום הזה בכל זמן במהלך ההיריון, אך הכי נפוץ שזה יקרה בטרימסטר השלישי. יתכן שנשים אשר כבר ילדו בעבר, יגלו שיש להן את הסימפטום המרגיז הזה יותר מאשר נשים שזהו היריונן הראשון. החדשות הטובות הן שאפשר לחזק את השרירים התומכים ברצפת האגן ומקיפים את הווגינה והשופכה. חיזוק שרירים אלה יכול להקטין את התקריות הלא נעימות של חוסר איפוק.

כדי לדעת באילו שרירים מדובר, תחשבי על השרירים שבהם את משתמשת כאשר את מתאפקת שלא להתפנות. תתאמני בלכווץ את השריר הזה לאט לאורך היום. חזרי על פעולת הכיווץ כ-50 פעמים והחזיקי את השריר מכווץ כ- 8-10 שניות. תתאמני בתרגילים אלו ביחד עם בן זוגך כאשר אתם מקיימים יחסי מין. בן זוגך יכול להגיד לך אם שרירי האגן שלך מתחזקים ובנוסף את תגלי שזה משפר לך את האורגזמה! לאחר שהתינוק שלך נולד, התחילי לעשות את התרגילים האלה מיד. כיווץ השריר יכול להגביר את זרימת הדם לאיזור ולהאיץ החלמה.

מה עובר על התינוק – אורכו של התינוק שלך כ-31 סנטימטר עכשיו, מכף רגל ועד ראש. אם מישהו מצמיד את אוזנו לבטן שלך, הוא כנראה יצליח לשמוע את פעימות ליבו של התינוק. התינוק ודאי יהיה מאוד פעיל בין השבוע ה- 24 לשבוע ה-28. יתכן שתשימי לב לכך שבשבועות הבאים לתינוק שלך יהיו הרגלי שינה ותנועה קבועים.

אכילה לשניים – מעתה ועד השבוע ה- 36, זה טבעי שתעלי במשקל בקצב קצת יותר מהיר. אם בכל זאת, את והרופא שלך מודאגים מהמשקל העודף שהעלית, נסי להקפיד על מאכלים בריאים ודלי שומן, אל תשכחי לחשב את גודל המנות שלך – זכרי שמנה אחת של בשר מקבילה בגודלה לחפיסת קלפים. נסי להקפיד על הקווים הכלליים הבאים:

  • חלב ומוצרי חלב – 3 מנות או יותר. לכוס של 250 מיליליטר של חלב דל שומן, לכוס יוגורט או ל- 28 גרם גבינה קשה יש את אותה כמות סידן.
  • לחם ודגני בוקר מחיטה מלאה – לפחות 5 מנות.
  • ירקות – 3 מנות או יותר.
  • פירות – לפחות 2 מנות. חצי כוס מיץ מהווה מנה אחת אך עדיף לאכול את הפרי שלם בשל הסיבים שלו ולמען בריאות השיניים.
  • בשר ותחליפי בשר – 2-3 מנות.

עובדת השבוע – סטרפטוקוקוס (סוג של בקטריה) מקבוצה B הוא הגורם הנפוץ ביותר לזיהומים בדם ולדלקת בקרום המח אצל וולדים חדשים. בין 10% ל- 35% מהנשים נשאיות לבקטריה הזו בתוך הווגינה או במעי התחתון. רוב הזמן, הבקטריה לא גורמת לסימפטומים באישה ההרה.

הסיפור אחר לגמרי כאשר מדובר בתינוק. בדרך כלל תינוקות נחשפים לבקטריה במהלך הלידה, כאשר הם בולעים או נושמים את הבקטריה. חשיפה זו יכולה לגרום לזיהום קטלני של הדם ושל הנוזל המקיף את המוח (דלקת בקרום המוח). רוב הזיהומים אצל וולדים חדשים מתרחשים בשבוע הראשון לחייהם, ורובם נראים בתינוק בשלושת החודשים הראשונים לחייו.

מומלץ שכל הנשים יעברו בדיקה שגרתית בין השבוע ה- 35 לשבוע ה- 37 להיריון.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.