מדריך לפי שבוע – שבועות 16-17 - מידע מפורט אודות מדריך לפי שבוע – שבועות 16-17
Emama

מדריך לפי שבוע – שבועות 16-17

איך נראה העובר שלך השבוע?

מדריך לפי שבוע – שבועות 16-17

שבוע שישה עשר

מה עובר עלייך – חלק מהנשים סובלות מתופעות לוואי כגון אף סתום או דימומים מהאף. תופעות אלו מופיעות כתוצאה משינויים ברמות ההורמונים, אשר עלולים לגרום לקרום הרירי באף להתנפח. נפח גדול יותר של דם והתרככות של הרקמות גם תורמים לכך. לרוע המזל, זה עלול להימשך לאורך כל ההיריון. מחסור בוויטמין C יכול לתרום לדימומי האף, כך שאכילה מרובה של מאכלים העשירים בוויטמין C יכולים לעזור. אל תשמשו בטיפות אף, אלא אם כן זה מומלץ לך על ידי הרופא שלך.

מה עובר על התינוק – כעת הוא שוקל כ-80 גרם ואורכו כ-12 סנטימטר. תנועות גפיים מתחילות להתרחש באופן מתואם. העיניים התקרבו זו לזו כך שהן פונות קדימה, והתינוק מתחיל למצמץ. ציפורניים קטנות בכפות הרגליים מתחילות לנצנץ. יתכן שבאולטרסאונד תצליחי לראות את רפלקס (תגובה בלתי רצונית) המציצה שלו כאשר הוא מוצץ לעצמו את האגודל. וזה לא הכל – אפשר גם להבחין במין התינוק עכשיו.

אכילה לשניים – עד תחילתו של הטרימסטר (שליש) השלישי של ההיריון, נפח הדם שלך כמעט הכפיל את עצמו, והלב והכליות יעבדו קשה כדי לשאוב ולסנן את הנפח המוסף הזה. הגוף שלך צריך לשמר נוזלים כעת. זכרי לשתות 8 כוסות מים ביום, ואלא אם כן הרופא שלך ממליץ לך אחרת, אל תתחילי דיאטה ירודה במלחים.

מצד שני, אל תגזימו בכמויות המלח שאתן צורכות. הימנעי מעובד או משומר, חטיפים מלוחים ומרקים משומרים. יותר מדי מלח יכול לגרום לבצקת (שמירה של יותר מדי נוזלים).

בגלל הנפח המוסף של הדם, תצטרכי להגדיל את כמות הברזל שאת צורכת כדי לספק את דרישותיו של הנפח המוסף ושל התינוק כשהוא מייצר לעצמו את אספקת הדם שלו. תאכלי אוכל עשיר בברזל בכל ארוחה. לארוחת בוקר תאכלי ביצה או צלחת קורנפלקס (מהסוג שעשיר בברזל). בארוחת צהרים תאכלי סלט עם חומוסים ולארוחת הערב תאכלי 80 גרם של בשר או תפוח אדמה מתוק או מנה גדולה של תרד. פירות מיובשים יכולים לספק לך חטיף טוב. מקורות תזונתיים של ברזל נספגים טוב יותר בגופך מאשר תוספי ברזל אשר יכולים לגרום לעצירות.

עובדת השבוע – הרופא שלך ימליץ לך על בדיקת AFP (חלבון אלפא-פטופרוטאין, חלבון המופרש ע"י העובר ומצוי במי השפיר ויכול לעבור לדם האם ההרה). בדיקה זו יכולה לאבחן בעיות גנטיות בתינוק. אם תוצאות ה- AFP שלך חוזרות גבוהות, או שהרחם שלך גדולה מהצפוי לשלב ההיריון שלך, או שבחילת הבוקר שלך חמורה במיוחד, אלה עלולים להיות סימן לכך שמדובר ביותר מתינוק אחד.

שבוע שבעה עשר

מה עובר עלייך – הפרשות מוגברות – מהאף ומהווגינה – שכיחות כרגע כתוצאה מהנפח הגובר של הדם שלך. ייתכן שתשימי לב בנקודות בצבע שזוף על הפנים שלך או כתמי עור על המצח, האף, השפה העליונה והלחיים. אל תדאגי, זה לא קבוע ויעלם ברגע שתלדי. השתמשי בקרם שיזוף כדי למנוע התכהות של הכתמים כתוצאה מחשיפה לשמש, והמשיכי לקחת את הוויטמינים הטרום לדתיים. הם טובים לא רק לתינוק, מחקרים מראים שהם יכולים גם למנוע פיגמנטציה מיותרת.

מה עובר על התינוק – המערכות והאיברים הפנימיים הקיימים כבר של התינוק שלך ממשיכים לגדול ולהשתכלל. האוזניים של התינוק כעת בולטים החוצה מהראש שלו (באופן התלוי פחות או יותר בהורשה).

אורכו של התינוק כעת כ-12 סנטימטר והוא גדול מספיק כדי לבעוט לך בתוך הבטן. במהלך החודש הקרוב, את אמורה כבר להרגיש את התינוק זז בתוך הרחם, כעת במשקל של כ-142 גרם.

תביעות אצבעות (בידיים וברגליים) ייחודיות מתפתחות כעת.

צואה עוברית, עשיית הצרכים הראשונה של תינוקך מתחיל להצטבר במעיים. התינוק שלך מעכל נוזל אמניותי (מי שפיר) שבלע. בשלב זה, יצטברו הפרשות שומן מתחת לעורו של התינוק. שומן זה יעזור לתינוק שלך לווסת את הטמפרטורה שלו לאחר הלידה.

מחזוריות הדם כבר התפתחה והושלמה וחבל הטבור מתארך ומתעבה כתגובה לצרכים ההולכים וגוברים של התינוק. השליה והעובר כעת כמעט באותו הגודל.

אכילה לשניים – אם את לא מצליחה לישון יש כמה רעיונות שיכולים לעזור לך להירדם ולישון שנת לילה מלאה וטובה:

  • הגדילי את צריכת המאכלים העשירים בוויטמין B.
  • נסי לשתות תה צמחים כגון קמומיל או לימון.
  • עשי מעט פעילות גופנית יומית, אך הימנעי מפעילות גופנית סמוך לשעה שבה את הולכת לישון.
  • תאכלי חטיף לפני השינה כדי לשמר רמה גבוהה של סוכר בדם בזמן שאת ישנה.
  • שתי מעט חלב חם לפני שאת הולכת לישון.
  • הגבילי את שתיית הנוזלים שלך אחרי ארוחת הערב על מנת למנוע ביקורים ליליים בשירותים.
  • הגבילי צריכה של מוצרים עם קפאין כמו קפה, תה, קולה או שוקולד.

עובדת השבוע – ל- 90% מכל הנים ההרות יווצרו סימני מתיחה. החדשות הטובות הן שאצל רוב הנשים הם ידהו לאחר הלידה. למרות שהנטייה לפתח סימני מתיחה היא תכונה מורשת, ישנם כמה רעיונות למניעתם שלא יכולים להזיק:

  • אכילה בריאה וכושר גופני לפני ובמהלך ההיריון יכולים לעזור לך לשמר את גמישות עורך, ולמנוע סימני מתיחה.
  • אל תעלי במשקל יתר על המידה כדי למנוע מתיחה מיותרת של עורך.
  • חלק מהרופאים לא חושבים שמשחות עובדות, אך למה לא לנסות בכל זאת?

הנה מרשם ביתי למשחה נגד סימני מתיחה:

ערבי במערבל מזון: ½ כוס שמן זית, ½ כוס ג'ל אלו-ורה ו-6 כמוסות פתוחות של שמן וויטמין E. אכסני את משחה זו במקרר ועסי אותה על אזורים עם סימני מתיחה לפחות פעם ביום.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.