למה צריך ומתי להתחיל?
Emama

חומצה פולית בהריון

מה היא חומצה פולית?

חומצה פולית הוא עוד אחד מן השמות המוזרים והעלומים הללו שנשים נוטות לשמוע בתקופת ההריון או לפניה. שמות כמו ויטמין B12 שכדאי לקחת או שכדאי לקחת בכלל ברזל בהריון ועוד ועוד...

אין ספק שגופה של אישה בהריון עובר טלטלות מרובות. בנוסף לכך יש בתוכה עוד גוף חדש וצעיר שמתפתח וצודקים בכוונתם כל הממליצים על החומרים השונים על מנת לאפשר ליילוד את ההתחלה הטובה ביותר שאפשר. בואי ונראה מה משמעות השם חומצה פולית בכדי שתוכלי להחליט בעצמך האם וכיצד לקחת אותה.

החומצה הפולית נמנית על משפחת ויטמינים ידועה ומוכרת העונה לשם ויטמין B. קבוצה זו מכילה שמונה סוגים שונים של ויטמינים ובין היתר גם את החומצה עליה אנו מדברים. תפקידי החומצה הפולית בגוף כרוכים בד בבד בתהליכי בניית תאים חדשים ובמיוחד תאי הדם האדומים המעבירים אתה החמצן בגופינו. כמו כן יש לה תפקיד בחילוף החומרים בגוף.

למה לקחת את החומצה הפולית בהריון?

מחקרים הראו כי אחוזי התינוקות הנולדים עם מומים במערכת העצבים ועמוד השדרה היו נמוכים משמעותית בקרב נשים אשר צרכו חומצה פולית בעת ההריון. אם נבחן זאת מנקודת מבט מדעית נגלה כי חומצה פולית חיונית לבניית מערכות גופו של התינוק בדיוק כמו שהיא חשובה לבניית גופה של האם.

בתקופת ההריון יש בגוף צריכה גבוהה יותר של החומצה החיונית (לטובת האם ולטובת התינוק גם יחד – האם מזינה את המערכות של שני הגופים הללו) ולכן ממליצים לתגבר את הגוף בתקופת ההריון בכמות מוגברת של החומצה הפולית על מנת למנוע מצב של חסר.

הזמן הקריטי ביותר לצריכת חומצה פולית בהריון הוא בחודשיים הראשונים. בתקופה זו נבנים הבסיסים למערכות הגוף החשובות של התינוק. בכדי לוודא שהמערכות הללו נבנות כמו שצריך וליילוד יהיה בסיס חזק ואיתן להמשך הדרך, מדברים על החודשיים הללו כתקופה החשובה ביותר.

ככלל המלצת משרד הבריאות היא לצרוך חומצה פולית בכל תקופת הפוריות וזאת על מנת לוודא תמיד רמה מספקת של חומצה פולית בגוף. באופן ספציפי יותר ההמלצה מדברת על לקיחת התוסף לפחות שלושה חודשים לפני ההריון ועוד שלושה חודשים אל תוך ההריון, בכמות של 0.4 גרם ליום (400 מיליגרם). התוסף נמכר בבתי מרקחת ללא מרשם רופא אך כמובן שמומלץ מאוד להתייעץ עם בעל מקצוע לפני השימוש.

מקורות טבעיים

בטבע החומצה הפולית נמצאת במגוון מזונות שניתן לצרוך ובכך לתגבר את הגוף בחומצה פולית ולהפחית את כמות התוספים הנלקחים באופן מלאכותי. מזונות המכילים את החומצה החיונית בטבע הם עלים ירוקים כגון תרד, פטרוזיליה או כוסברה. כמו כן היא נמצאת גם בקטניות ובאגוזים שונים כמו בוטנים למשל.

ולחדשות הטובות – חומצה פולית טובה בכל שלב

החדשות הטובות הן שגם אם הכניסה להריון לא הייתה מתוכננת עד לרמת היום הספציפי ולא לק?חת חומצה פולית לפניו או מיד עם התחלתו, המומים הכרוכים בחוסר בחומצה זו, הינם מומים שניתן לגלות בקלות יחסית בבדיקות ההריון המוקדמות ואם יש בעיה ניתן להפסיק את ההריון.

כמו כן מדובר במומים נדירים מאוד וברוב המוחלט של המקרים ההריון עובר בצורה חלקה גם ללא צריכה מוגברת של חומצה פולית. מה שחשוב עוד יותר לדעת הוא שגם לקיחת הויטמין רק מהרגע בו גילית את ההריון, תסייע למצב הילד העתידי.

עוד מידע על חומצה פולית באתר ויקיפדיה

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.