אקנה בגיל ההתבגרות - מידע מפורט אודות אקנה בגיל ההתבגרות
Emama

אקנה בגיל ההתבגרות: אפשר לעבור את זה

אקנה, הידועה גם בתור "חטטת", נחשבת לאחד האויבים הגדולים ביותר של בני הנוער. הנה, בכל רחבי העולם מצביעות הסטטיסטיקות על כך שתשעה מכל עשרה צעירים סובל מאקנה, במידה זו או אחרת.

מדוע הבעיה מאפיינת דווקא אותם? וכיצד ניתן להתמודד איתה?

על הקשר שבין אקנה להתבגרות

כאשר מחפשים את ה"אשמים" בהופעת אקנה בכמויות מסחריות בגיל ההתבגרות, אפשר במידה רבה להצביע על ההורמונים, או בעיקר- הטסטוסטרון או האנדרוגנים. האחרון, שקיים אצל בנים ובנות כאחד, משוחרר בגוף למכביר במהלך השינויים ההורמונאליים של גיל זה. הוא מביא לצמיחה מאסיבית של תאי עור ומפיץ שומן, אשר סותם אותם. נוצרת זוהמה של ממש, נפיחות, ועקב כך- הפצעים שאנו רואים על הגוף.

לעיתים, ה"אשמה" היא על המתבגר

חשוב לציין כי האקנה נובעת לא רק מהשינויים הגופניים שהוזכרו, כי אם תלויה גם בהתנהגות המתבגר:

  • לקיחת סטרואידים או הורמונים לבניית שרירי הגוף
  • מריחת קרמים קוסמטיים
  • שפשוף מאסיבי של הפנים
  • שימוש יתר בג'ל או במשחות לשיער עלולים להגביר את המחלה.
  • לחץ ומתחים, המאפיינים בני נוער רבים, פוגעים אף הם בעור

תהא הסיבה לאקנה אשר תהא, היא עשויה להופיע במגוון "צורות", צבעים או גדלים. היא תאפיין לרוב אזורים עתירי בלוטות חלב, ובעיקר הפנים, הגב, החזה או הצוואר. דבר זה מביא לקושי מהותי אחד, והוא לדעת מתי יש לפנינו אקנה. מיותר לציין כי קביעה זו תשפיע על הטיפול הניתן.

כך מזהים את הבעיה

לא כל בעיה בעור בגיל ההתבגרות אכן מתבררת כאקנה. זאת ועוד, הרי שישנם סוגים רבים של פצעים מסוג זה: חלק מהם סגורים, ואחרים פתוחים. לעיתים יש דלקת, ולעיתים לא.

עקב כך, כאשר סובלים מבעיה כלשהי בעור, מומלץ להגיע כצעד ראשוני אל רופא העור. בהתבסס על מראה הפצעים, הוא בוודאי יוכל לאבחן אותם. כמו כן, באפשרותו להבין מה הביא לאקנה, דבר שיסייע להתאים לה את הטיפול.

אז מה ניתן לעשות?

לדעת רבים, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם אקנה היא למנוע אותה מלכתחילה. שמירה על סטריליות, צריכה של מזונות מאוזנים (וכמה שפחות אלכוהול), הימנעות משפשופים חזקים, חשיפה מבוקרת לשמש או שמירה על אורח חיים רגוע יכולים להקטין במידה ניכרת את הסיכויים לסבול מאקנה.

כאשר האקנה מופיעה בכל זאת, יש להימנע באופן מוחלט מה"אינסטינקט" הטבוע בכל מתבגר, והוא לפוצץ את הפצעים. הדבר עלול להשאיר צלקות, ורק מגביר את התפתחות הפצעים. בעזרתו של רופא העור, ניתן בוודאי למצוא את התכשירים, התרופות, האמצעים הכירורגיים או השינויים ההתנהגותיים שיסייעו לנצח את האקנה.

זה לא סוף העולם

חשוב לזכור כי חמורה ככל שתהיה הבעיה, בעזרתו של הטיפול הנכון אין המדובר הוא באסון מוחלט. הגם שפצעי אקנה יכולים לבצע "יופי" של עבודה בפגיעה בדימוי העצמי של המתבגר, בסופו של דבר ניתן להתגבר עליהם במגוון דרכים.

כך, ניתן לעבור את שנות ההתבגרות הקשות גם ככה- עם עור חלק כמה שיותר.

מידע נוסף

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.