טיפוח עור התינוק חיוני מאוד. כיצד מטפחים את עור התינוק? כיצד מבצעים עיסוי באופן עצמאי? מהי תפרחת החיתולים? האם יש סיבה לדאגה? לכל המידע לחצו >>
Emama

טיפוח עור התינוק - איך עושים זאת נכון?

עורם של תינוקות רכים דורש טיפוח ותשומת לב, ביחס לעורם של הבוגרים. הסיבה העיקרית לכך היא שעורם דק פי חמש מעור המבוגרים והוא ממשיך להתפתח גם לאחר הלידה. הוא מייצר פחות מלנין מה שגורם לו להיות פחות מוגן מפני קרינה. כל אלו מעלים את רמת הסיכון לרגישות במגע עם חומרים שונים, להיווצרות שלפוחיות, זיהומים, שבירת יתר בעור ועוד.

מאחר וגם בלוטות הזיעה עדין לא הגיעו להתפתחות המלאה שלהן, גוף התינוק מנסה לווסת ולאזן את רמת החום שלו בעצמו, לכן עור התינוק רגיש יותר לאובדן חום ולהיווצרותן של כוויות. השימוש בבדים רכים ונושמים יעניקו לתינוק שכבת הגנה, בנוסף מחקרים מראים שמגע חם ואוהב עוזר לתינוק להתמודד עם מחלות ומגביר את החסינות שלו בפניהן.

לאחר הלידה עור התינוק עטוף בשכבת הגנה טבעית הנקראת וורניקס. זוהי מעטפת קרמית דקיקה ולבנה. הדרך הראשונה שבאמצעותה תוכלו לדאוג לטיפוח עור התינוק שלכם היא להשאיר את שכבת ההגנה הזו על גופו ולדחות את המקלחת הראשונה ל 24 שעות שלאחר הלידה ואפילו יותר. ישנן דרכים נוספות וחשובות שבאמצעותן תוכלו לשמור ולטפח את עור התינוק שלכם.

כיצד ניתן לעשות עיסוי לעור התינוק באופן עצמאי?

כפי שציינו מגע חשוב מאד להתפתחות התינוק וזו גם דרך טובה מאד לדאוג לטיפוח עור התינוק. עיסוי היא אחת הדרכים להעניק מגע ואתם לא צריכים ללמוד שום דבר מיוחד בכדי לעשות זאת. דאגו שהחדר חם, הניחו את התינוק על מצע רך ונעים, עסו את עורו בעדינות באמצעות קרם היפואלרגני או שמן תינוקות.

מהי תפרחת החיתולים וכיצד היא באה לידי ביטוי?

תפרחת חיתולים היא תופעה מאד נפוצה בקרב תינוקות. אין צורך להתרגש אך חשוב לדעת כיצד למנוע אותה ואיך ניתן לטפל בה. זוהי תגובה דלקתית בעור, כתוצאה מהשימוש בחיתולים. החיתול מייצר חום ולחות באזור מה שגורם לגירוי בעור ואדמומיות, במקרים חמורים אף יותר לקילוף ולסדקים בעור ואפילו זיהום. על מנת למנוע תפרחת חיתולים, כדי לשטוף את האזור במים חמימים לאחר כל החתלה ולמרוח משחת החתלה. מומלץ מאד להשתמש בחומרים טבעיים. מידי פעם דאגו לאוורר את האזור ואפשרו לתינוק להיות מספר דקות ללא החיתול.

במקרים בהם כבר הופיעה תפרחת חיתולים, הימנעו משימוש במגבונים, הפחיתו את השימוש בסבון מאחר והוא מגביר את הגירוי, שטפו את האזור במים ודאגו לייבש אותו בעדינות. מומלץ להימנע מלבישת מכנסיים צמודים ואפילו עשו שימוש בחיתול במידה אחת גדולה מזו של תינוקכם.

מהם הכללים לטיפוח עור התינוק?

  • שמירה על עור יבש ונקי.
  • החלפת חיתול כל 3 שעות, מצמצמת את משך הזמן בו קיים מגע של עור התינוק עם ההפרשות של עצמו, ולכן מפחיתה את הסיכוי לתפרחת חיתולים.
  • הימנעות משפשוף העור בעת ניגוב אזורי איברי המין ופי הטבעת.
  • מומלץ להימנע משימוש במכנסיים צמודים מדי.
  • במצב שבו יש תפרחת חיתולים, מומלץ להסיר את החיתול ולאוורר את האזור עד כמה שניתן.

מהו סוג הטיפול שטיפוח העור של תינוקך יסייע לו? לאיזה טיפול זקוק עור התינוק שלך?

ישנן מספר דרכים לדאוג לטיפוח עור התינוק, הדבר הראשון ואולי המפתיע ביותר הוא שעדיף להשתמש בכמה שפחות תכשירים בחודשים הראשונים לחייו. אין צורך במקלחות תכופות, ניתן לרחוץ את התינוק אחת לשבוע ובימים האחרים לנקות את עורו במטלית רכה ורטובה. להעניק לעור לחות באמצעות שמן תינוקות ולעשות שימוש במשחת החתלה בעת החלפת החיתולים.

כיצד ניתן לטפל בעור התינוק במידה ויש רגישות?

מאחר ועור התינוק רגיש מאד חשוב לשים לב לחומרים בהם אנו בוחרים להשתמש, החל מנוזל הכביסה ועד לתכשירי הטיפוח. אפילו בבחירת בדים העשויים חומרים טבעיים ולא סינטטיים. הקפידו לקרוא את רשימת הרכיבים הקיימים בתכשירים שאתם עושים בהם שימוש עבור תינקכם. השתדלו להשתמש בחומרים המכילים רק רכיבים טבעיים וללא פראבנים.

כיצד ניתן למנוע התקלפות בעור התינוק?

תופעה נפוצה בקרב תינוקות, במיוחד עבור אלו הנולדו לאחר התאריך המשוער, היא יובש מוגבר בכפות הידיים והרגלים. קילוף זה עתיד להעלם באופן טבעי מספר ימים לאחר הלידה. במידה ואינו נעלם מומלץ להתייעץ עם רופא על מנת לבחור את הקרם המתאים.

כיצד ניתן למנוע התייבשות בעור התינוק?

על מנת למנוע התייבשות בעור התינוק יש לעשות שימוש בשמן תינוקות בכדי לאזן את כמות השומן הטבעית הנמוכה, המצויה בעור התינוק. בנוסף יש להימנע מחשיפה לשמש ישירה ולעשות שימוש בקרם הגנה בעת הצורך.

לסיכום, עור התינוק רגיש בהרבה מעורם של המבוגרים ודורש התייחסות מיוחדת, לכן חשוב מאד לדאוג לטיפוח עור התינוק.

הבהרה

המידע המופיע באתר זה, לרבות מידע בנושאי בריאות, המלצות וטיפים, הינו מידע כללי בלבד, ואין בהם כדי להוות ייעוץ מקצועי. על הקורא לפנות למומחה, במיוחד בנושאי בריאות, על מנת לקבל ייעוץ מקצועי. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.